Over ons

De EHBO-vereniging Nieuwegein-Noord bestaat sinds 1959. We bestaan uit ongeveer 70 leden, waarvan sommige al jaren lid zijn.

De vereniging stelt zich als doel: het verlenen van lichamelijke en geestelijke eerste hulp bij ongevallen en het voorkomen van ongevallen.

Zij tracht dit te bereiken door:

• Het organiseren van cursussen in eerste hulp bij ongelukken en ongevalspreventie
  • Het organiseren van de voortgezette opleiding van gediplomeerde helpers en helpsters

We zijn ook actief in de hulpverlening bij  evenementen, sporttoernooien en beurzen. Een organisatie kan ons hiervoor inhuren.

De EHBO-vereniging Nieuwegein-Noord is aangesloten bij de vereniging Nationale Bond voor eerste hulp bij Ongelukken. De Nationale Bond EHBO is een organisatie met meer dan 20.000 vrijwillige eerste hulpverleners. Ze zijn georganiseerd in honderden plaatselijke verenigingen, waar onze vereniging er één van is.

Wij zijn een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI).